Зараз для приготування їжі використовують не тільки соняшникову олію. Олії холодного віджиму є здоровою альтернативою рафінованим рослинним оліям і мають неповторний смак. В процесі виробництва олії зберігається весь смак, аромат і харчова цінність. Це робить їх корисними і ідеальними для приготування страв. Нижче наведені найбільш вживані з них.

Корисні і смачні олії:
Ⅰ - Льняна олія Олії холодного віджиму - Олійниця

Часто використовується для заправки різних каш, картопляних і м'ясних салатів. Лляна олія багата Омега-3, -6, -9 жирними кислотами, які зменшують запалення, сприятливо впливаючи на серцево-судинну систему і захищаючи клітини мозку від старіння.

Ⅱ - Кунжутна олія

Видобувається з насіння кунжуту і надає пікантного смаку навіть найпростішим страв. Кунжутна олія прекрасно підійде в якості заправки для рису і овочів, а також приготування соусів. Не рекомендується смажити на ньому, так як при перегріванні руйнуються корисні властивості.

Регулярне вживання олії знижує рівень холестерину в крові, зміцнює серцево-судинну систему і нормалізує діяльність печінки.

Ⅲ - Олія волоського горіха

Володіє пікантним горіховим смаком, який чудово підійде для заправки салатів, пасти, а також надання аромату рибі. Олія волоського горіха часто використовується в приготуванні десертів з медом або йогуртом. Благотворно впливає на стан шкіри, зволожуючи і тонізуючи її. Рекомендується вживати при вагітності.

Олія для салатів - Олійниця Ⅳ - Арахісова олія

Не менш популярний продукт з категорії олій холодного віджиму. Має приємний, ніжний смак. Будучи збалансованим джерелом енергії, олія містить необхідні для організму вуглеводи, білки і жири. Вона підходить навіть для людей з діабетом другого типу, або тих, хто дотримується низько-вуглеводної дієти. До того ж, арахісова олія багата вітамінами і мінералами. Найчастіше використовується в приготуванні десертів.

Ⅵ - Гірчична олія 
 

Має незвичайний смак. Це прекрасне доповнення для страв з нейтральним смаком. У кулінарії її використовують для маринадів, для заправки холодних салатів. А завдяки високій точці димлення, на гірчичній олії можна смажити, з користю для здоров'я.

Гірчична олія не тільки покращує смак і аромат їжі, а й допомагає в лікуванні різних захворювань шкіри, суглобів, м'язів і серця.